Okkal tartják sokan a reggelit a nap legfontosabb étkezésének, bár már ezzel is vitába szálltak páran az elmúlt időszakban. Van olyan, aki nem eszik reggelit, mert nem éhes, ám bizonyos kutatások szerint a reggeli igenis remek egészségügyi hatásokkal bír. 

br2

Persze nagyon nem mindegy, mi kerül az asztalunkra. Az egészséges reggeli azonban rengeteg jó tulajdonsággal és pozitív hatással bír a legtöbb szakértő szerint.

Ugyanakkor van, aki szerint minden csak mítosz a reggelizéssel kapcsolatban, szóval a tudósok folyamatosan rácáfolnak egymásra, nem lehet ezt már követni. Ezért aztán kénytelenek vagyunk az ösztöneink, de leginkább tapasztalataink után menni, és én csak azt mondom: reggelizni jó, nagyon jó! Lássuk, miért. 

giphy (6)

1. Beindítja az anyagcserét

A reggeli étkezés az egyik legnagyszerűbb módja annak, hogy napközben jól működjön az anyagcseréd. Az étel hatására az agyad azt üzeni a testednek: gyerünk emészteni, ezért már reggel elkezdi azt. 

2. Távol tart a nagy zabálástól

Legalábbis attól, hogy  - mivel éhesen város az ebédet - dupla adagot egyél az ebédedből. Persze van, aki így is hatalmasakat eszik. 

giphy (7)

3. Javítja a hangulatodat

Nem csupán az étel, de maga a szeánsz is nagyon fontos! Hiszen gondolj csak bele: mennyivel jobban indulhat egy nap, amely laza, kellemes reggelizéssel és kávézással kezdődik?

4. Segít, hogy az egészséges BMI (testtömegidex) tartományban maradj

Kutatások kimutatták, hogy azok a nők, akik reggeliznek, kevesebb kalóriát vesznek magukhoz a nap folyamán. Vagyis a reggelizők körében kevesebb az elhízott ember. 

giphy (8)

5. Állítólag a felnőttek jobban tudnak összpontosítani a dolgaikra, munkájukra. 

A többi - például, hogy a szív egészsége ettől függ, vagy hogy jobban teljesítesz az iskolában, ha reggelizel - már vita tárgya a mai állás szerint, és ebbe nem is mennénk most bele. 

Összességében azt lehet mondani, hogy még mindig jobb enni valamit reggel, mint nem enni semmit. De ha már eszünk valamit, akkor - szerintünk - meg kell adni a módját. Erről szólnak a következő posztok is: mit mivel, mennyiért, és ha azt, akkor hány kalóriát tartalmaz, gyorsan, vagy lassan felszívódó fehérje van-e benne, és így tovább.

Reméljük, követtek minket, hamarosan jelentkezünk. 

fd