"Én is azok táborát erősítem, akik azt vallják, a reggeli a nap legfontosabb étkezése” – mondta Marci Clow dietetikus, táplálkozási szakértő.

„A megfelelő reggeli elfogyasztása nagyon jó hatással van az egészségünkre, így a súlykontrollban, a jobb teljesítmény elérésében is segítségünkre van, valamint segít legyőzni a kísértést a nap további részében, hogy egészségtelen ételekhez nyúljunk, mikor úgy érezzük, éhesek vagyunk” – magyarázta Clow. A dietetikus a NewBeauty-nak elárulta, miket eszik reggelire.

KÁVÉ: „Jóformán nincs olyan nap, ami ne egy kávézós szeánsszal indulna” – mondta Clow. „A kávé ez egyik legjobb antioxidánsban gazdag ital, egyre több kutatás bizonyítja, hogy egészséges. A fekete kávénak nagyon alacsony a kalóriatartalma, ugyanakkor vigyázzunk, amint cukrot és tejszínt adunk hozzá, ez már nem mondható el” – tette hozzá.

TOJÁS: „Minden étkezésre vonatkozik, hogy a tojás kiváló forrása a teljes értékű fehérjének, elkészítési módjai pedig végtelenek. Az én kedvencem a buggyantott tojás, kevés sóval és borssal, egy szelet teljes kiőrlésű pirítóssal, enyhén vajazva. A fehérje távol tartja a délelőtti nassolás utáni vágyat, a teljes kiőrlésű pirítósban található szénhidrát pedig azonnali energiát ad” – mondta Clow.

BAGEL: „Szeretem a bagelt, általában tápanyagban gazdag, sokmagvas bagelt választok. Ezek több rostot és magnéziumot tartalmaznak. Szeretem megpirítani, a tetejét krémsajttal kenem meg, néhány szelet paradicsommal és kevés borssal. Sózott lazac, krémsajt, lilahagyma, kapribogyó – ezek mind jó választásnak bizonyulnak!”

JOGHURT, GRANOLA ÉS BOGYÓK:„A joghurt sokak számára a tökéletes reggeli. Én leginkább a görög joghurtot kedvelem, mivel ez biztosítja a megfelelő fehérjemennyiséget, és nincs benne hozzáadott cukor. Szoktam müzlit és reszelt mandulát tenni bele, végül egy kis áfonyával vagy málnával ízesítem, ezzel biztosítva az antioxidánst a szervezetemnek” – mondta a dietetikus.