Toulouse-i kolbász, szalonnás-banános palacsinta, szőlővel sült koktélparadicsom: nos, ha olyan lesz a reggeli menüajánlat, mint a szingapúri étteremben, akkor nagyon meg leszünk elégedve.

Budapesten a tervek szerint tavasszal, a Budai Várban nyílik a pucér sztárszakács olasz étterme, a Jamie's Italian, egyelőre azonban a menü még nem ismert. Az étteremláncnak már számos vendéglője van a világ különböző pontjain, mostanában pedig Jamie Ázsiában is terjeszkedik. Először Hong Kongot vette be, nemrégiben pedig Szingapúrban nyitotta meg éttermét, ahová sajnos mi még nem, a MakeYourCaloriesCount.com csapata azonban eljutott. Nem is egyszer, így nem csak a megnyitóról számoltak be, de nem sokkal később a kizárólag hétvégén kapható, friss reggeli menüről is hírt adtak.

A cikket jegyző blogger kiemelte, hogy Jamie olasz étterme egy olyan kellemes, hangulatos hely családok, baráti társaságok számára, ahol minőségi ételt szolgálnak fel megfizethető áron.

De lássuk, melyek voltak ezek a szingapúri reggeli során. 

A Jamie-nél kapható úgynevezett Buttie tulajdonképpen egy szenvics: a szingapúri étteremben a frissen sült magos zsemlébe toulouse-i kolbászt helyeznek, rá pedig a tükörtojást és a paradicsomot, továbbá házi ketchupot szolgálnak fel, ami a blogger szerint hihetetlenül mennyei. 

Kolbászos, tojásos

A másik finomság az étteremben, amit a szerző szerint ki kell próbálni, az ún. The Works fantázianévre hallgató étel. Ezen a tálon is találunk finom toulouse-i kolbászt, továbbá sertésből készült mézes kolbászt is, szalonnát és szőlővel sült koktélparadicsomot, házi sült babot, kemencében sült fokhagymás-kakukkfüves Portobello gombát, friss parajos pirítóst és persze tojást elkészítve úgy, ahogyan mi szeretnénk. 

A toulouse-i kolbász eredeti Jamie Oliver-recept alapján készül, vagyis sertésből, vörösborból, fokhagymából és friss fűszernövényekből. És ne felejtsük el, Jamie a részletekre is figyel: az ételekhez eredeti olasz Trentino-Alto Adige sótlan vajat szolgálnak fel. 

Meg kell említenünk az amerikai szalonnás-banános palacsintát is, igaz, a blogger szerint a tésztának mintha egy icipicit szacharin íze lett volna, azonban a sós szalonna mégis kiválóan harmonizált az édes banánnal. 


A szingapúri étteremben Gryphon Earl Grey teát szolgálnak fel, és természetesen olasz kávét: az afrikai felvidékről származó Musetti arabica kávéja csokoládé, vanília és gyümölcsös ízben is kapható. 

A szingapúri Jamie's Italian-ben a hétvégi reggeli reggel 9:30 és 11:30 között érhető el. A MakeYourCaloriesCount.com cikke mindenképpen ajánlja, és az eddig leírtakból és látottakból arra következtetünk, hogy a budapesti reggeli menü is tartogat majd - kellemes - meglepetéseket.


(a képekért köszönhet a MakeYourCaloriesCount.com-nak)